قبل از یادگیری مطالب جدید مفاهیم قبلی را مرور کنید :
چون فراگیری مفاهیم جدید مستلزم یادآوری مفاهیم قبلی است بنابراین شما به عنوان یک فراگیر ریاضی نیاز دارید که مفاهیم دروس مرتبط را به طور منظم مرور کنید . برای انجام بهتر این کار می توانید از یادداشت ها و خلاصه هایی که دارید استفاده کنید.
•حل مساله موجب یادآوری و تثبیت مفاهیم است ، تمرین و حل مساله موجب یادآوری مفاهیم و تثبیت آن ها در حافظه شده و کاربرد مفاهیم را به دنبال دارد . بنابراین ریاضی بدون تمرین و حل مساله بی معنی است .
•تسلیم نشوید :هیچ گاه با ذهنیت « نمی توانم» با مساله ها و تمرین ها برخوردار نکنید . اطمینان داشته باسید که در صورت درک صحیح مفاهیم قادر به حل اکثر تمرین ها خواهید بود و اگر نتوانستید تمرینی را حل کنید مطمئن باشید که مفاهیم درس را به خوبی یاد نگرفته اید .
•برای حل تمرین ها زمان طولانی اختصاص ندهید : حل تمرین ها به ذهنی فعال و پویا نیاز دارد . چنان چه مدت زمان آن طولانی باشد پویایی ذهن کاهش می یابد . بنابراین حل تمرین در ساعات پایانی شب و یا اوقاتی از روز که خسته اید منطقی به نظر نمی رسد. لذا توصیه می کنیم اگر قرار است 3 ساعت تمرین کنید آن را به 3 بخش 45 دقیقه ای تقسیم کنید .
•هدف رسیدن به جواب تمرین است:آن چه در حل مساله و تمرین اهمیت دارد رسیدن به پاسخ درست است و سرعت حل مسله در درجه دوم اهمیت دارد . تمرینی که غلط اما سریع انجام شود هیچ فایده ای ندارد .
•جواب تمرین ها را در کلاس کنترل کنید : سعی کنید از معلمتان برای کنترل پاسخ درست استفاده کنید ولی اگر این امکان میسر نشد حتما از سرگروه یا یکی از دانش آموزان قوی بهره بگیرید .
•هرگز بدون انجام تکالیف و حل تمرین وارد کلاس نشوید . تکالیف خود را حتما در منزل انجام دهید حتی اگر فکر می کنید که راه حل اشتباه باشد منتظر نباشید تا دیگران حل کنند و شما رونویسی کنید .
•خلاق باشید :به راههای کلیشه ای اکتفا نکنید از ذهن خود خلاقانه کمک بگیرید . خیلی وقت ها داشتن درک صحیحی از مفاهیم که خلاقانه از آن استفاده شود ، راه حل تمرین را بسیار ساده می کند .
مراحل حل مساله : مرحله اول:مساله را بفهمید : یعنی بدانید که مساله از شما چه می خواهد ، چه چیزی معلوم است چه چیزی مجهول . داده های مساله شما چیست ؟اگر لازم بود داده های مساله را روی شکل نشان دهید .مرحله دوم : ارتباط بین داده ها ومجهول را پیدا کنید : برای این کار از قوانین ریاضی و احکامی که در ذهن دارید استفاده کنید و نقشه ای را برای مرتبط ساختن داده ها با مجهول طرح کنید . به داده های مساله خوب دقت کنید ببینید چه نکته سودمندی را می توانید از داده ها استخراج کنید . فراموش نکنید اساسا منظور از حل مساله برقراری ارتباط بین داده ها و مجهول می باشد . مرحله سوم : نقشه مورد نظرتان را به دقت اجرا کنید : در این مرحله لازم است که در نوشتن روابط ریاضی و انجام عملیات و محاسبات لازم ، دقیق و با تمرکز حواس عمل کنید . در حین اجرای هر نقشه ، هر مرحله از راه حل را بازبینی کنید و از صحیح بودن آن مطمئن شوید . مرحله چهارم :بررسی جواب نهایی : در مرحله آخر جوابی را که به دست آورده اید بررسی کنید . ایا جواب منطقی است ؟ گاهی بررسی راه حل مساله باعث می شود به اشتباهمان پی ببریم .
عزیزانی که جهت مشاوره خصوصی تمایل دارند با من در ارتباط باشند جهت کسب اطلاعات بیشتر می توانند از طریق شماره زیر با من در تماس باشند.
09365287311
موفق باشید و سربلند ....